Piña colada Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Piña colada

En av kändisarna på beachen, skapad i Puerto Rico av Ramon Marrero eller Don Ramon Portas Mingot. Må de postumt tvista om upphovet, men denna variant står Brasserie Godot i Stockholm för.

  • 0 voting
    0Recension
    • 12 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 6 cl

      Ananasjuice
    • 2 cl

      Kokossyrup
    • 1 styck

      Rött cocktailbär
    • 3.50 cl

      Ljus rom
    • 1.50 cl

      Malibu
    •  

      Iskuber
    •  

      Pina coladaglas
    • 4 cl

      Kaffegrädde
    •  

      eller
    • Tillbehör:
    • 1 skiva

      Ananas (färsk)
    • 1 skiva

      Ananas (färsk)
    • 2 tsk

      Kokospasta
  • Gör så här:
    1. Ta fram fanzyglas och kyl dem med is.

    2. Häll rom, juice, syrup och vispgrädde i en shaker. Tillsätt lite is och skaka.

    3. Sila av drinken ner i glasen. Garnera med ananas, rött bär och ett ananasblad på glaskanten.


      Frozen Piña colada
      I stället för att skaka drinken körs drinken i en blender på lågt varvtal, tills isen krossats till lagom sörja.

      Virgin Colada (alkoholfri)
      Blanda utan rom.

KOCK: Godot, SpisaGodot, Spisa

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Piña colada tillhör kändisarna på beachen. Ramon Marrero påstod att han skapat drinken 1954 i baren på San Juan Hilton Hotel i Puerto Rico, Västindien. En annan som uppgett sig vara upphovsman är Don Ramon Portas Mingot på Barrachinas restaurangbar år 1963.

Originalet består av rom, ananasjuice och kokos. Det förekommer dock många varianter.

Kommentar
Liknande drinkar
Om oss