Hemlagad glögg på gammaldags sätt är en trevlig syssla inför julen. Kanske som en jultradition att utföra med nära och kära. Arbetsmoment:>> Så lagar du hemlagad glögg
13 Ingredienser
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
7 flaska
Rött fylligt vin1 flaska
Brännvin (okryddat)10 styck
Kryddnejlika3 styck
Kanelstång (10cm)Nätgaller
Tratt
0.50 flaska
Konjak/brandy500 gram
StrösockerKastrull 8-10 liter
1 tsk
Kardemumma (krossad)125 gram
Russin250 gram
Bitsocker (hårt)2 styck
PomeransskalKOCK: AndersAnders
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Läs mer: Så lagar du hemlagad glögg
Glögg, som förr hette glödg, är en förkortning av "glödgat (bränn-)vin", vilket kommer sig av den metod som vinet framställdes på.
Barn bör ej finnas i köket, när man tillreder glögg, pga risken för skållning och pga starka spritångor. Alkohol förångas vid 78,3 grader. Inandning av ångorna ger berusningseffekt.
Tips: Lägg de tomma vinflaskorna i hett vatten en stund. Pilla sedan bort etiketterna och sätt på egna etiketter. Bra gåbortspresent.