Hemlagad glögg på gammaldags sätt är en trevlig syssla inför julen. Kanske som en jultradition att utföra med nära och kära.
13 Ingredienser
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
7 flaska
Rött fylligt vin1 flaska
Brännvin (okryddat)300 gram
Russin3 styck
Pomeransskal3 styck
Kanelstång (10cm)2 tsk
Kardemumma (hel)15 styck
KryddnejlikaKastrull (10liter)
Nätgaller
Tratt
0.50 flaska
Konjak/brandy200 gram
Strösocker200 gram
BitsockerKOCK: AndersAnders
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Barn bör ej finnas i köket, när man tillreder glögg, pga risken för skållning och pga starka spritångor.
Glögg, som förr hette glödg, är en förkortning av "glödgat (bränn-)vin", vilket kommer av den metod som vinet framställdes på.