Flippa FizzBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Flippa Fizz

Denna "förlängda" passionerade sour, dvs fizz, har skapats av bartendern Miguel Persson på Clarion Hotel i Stockholm. Njut av passions­fruktens bittersöta smak.

  • 0 voting
    0Recension
    • 12 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 4 cl

      Gin (Beefeater)
    • 3 cl

      Sockerlag
    • 0.50 styck

      Passionsfrukt
    • 4 blad

      Mynta (färsk)
    • 4 cl

      Passionspuré
    • 3 skiva

      Citron
    •  

      Krossad is
    • 0.50 styck

      Passionsfrukt
    •  

      Muddlare
    •  

      Barsked (lång sked)
    •  

      Fizzglas
    •  

      Sugrör
    • Tillbehör:
  • Gör så här:
    1. Gröp ur fruktköttet ur passionsfrukten och lägg det tillsammans med citronskivor och myntablad i glaset. Muddla (mosa) detta.

    2. Tillsätt gin, sockerlag och passionspuré.
      Fyll nästan ända upp med krossad is.
      Rör om med lång sked.

    3. Fyll på med mer is utan att röra om.
      Dekorera med passionsklyfta och sugrör.

KOCK: Clarion, SpisaClarion, Spisa

Uppdragsgivare:www.clarionstockholm.comwww.clarionstockholm.com

Kockens tips!

Passionsblommor är ett släkte med ca 400 arter och med det gemensamma att frukternas innanmäte består av en mängd små kärnor, var och en omgiven av saftigt fruktkött, som man äter. Smaken är fyllig och frisk med en arom som påminner om hallon och apelsin. Fruktens frön ger en lätt bitter ton. Ta bort fröna om du inte önskar bittersmaken.

Kommentar
Om oss