Varm smörgås med stuvade musslor

Varm smörgås med stuvade musslor

  • 1 voting
    1Recension
    • 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 200 gram

      Blåmusslor (burk)
    • 1 dl

      Grädde
    • 2 msk

      Smör el. margarin
    • 4 msk

      Vetemjöl
    • 3 dl

      Musselspad
    • 4 st stor

      Vitt matbröd (skivor)
    • 1 msk

      Citronjuice
    •  

      Salt till smaksättning
    •  

      Peppar till smaksättning
    •  

      Dill till garnering
  • Gör så här:
    1. Låt musslorna rinna av, spar spadet. Finhacka dill.

    2. Smält matfett i en kastrull, rör ner mjölet. Späd med musselspad. Koka upp under omröring.

    3. Tillsätt grädde och sänk till låg värme och låt sjuda 5 minuter. Rör om. Smaka av med salt, peppar, citron.

    4. Tillsätt musslor och hackad dill. Värm upp musslorna, men koka inte. (Musslor blir sega av för mycket värme).

    5. Rosta brödet. Skär eventuellt bort kanterna för att få en vacker fyrkant.

    6. Fördela den varma stuvningen på brödet. Garnera gärna med hackad dill.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

I stället för musslor går det bra med motsvarande mängd rensade räkor, kräftstjärtar, krabbkött e.d.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Varma smörgåsar - grundrecept
0 voting
Karljohans smörgås
Om oss