Viltsoppa Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Viltsoppa

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Viltkött (köttrester)
    • 1 st stor

      Lök (t.ex. silverlök)
    • 4 styck

      Potatis
    • 6 dl

      Vatten till soppa
    • 3 msk

      Viltfond (konc)
    •  

      el. buljongtärning
    • 8 styck

      Enbär
    • 3 dl

      Grädde (matlagnings-)
    • 1 msk

      Soja (japansk)
    • 3 msk

      Vinbärsgelé
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    •  

      Kryddgrönt
    •  

      Matbröd
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka lök. Strimla köttet.
      Skala och skiva potatisen.

    2. Fräs potatisen (om färsk) i matfett på medelhög värme i några minuter.
      Tillsätt lök och fräs ytterligare i 5 minuter. Tillsätt vatten och fond.
      Låt småkoka i cirka 15 minuter.

    3. Mixa soppan med visp eller i mixer.
      Späd ev. med lite vatten. Mosa enbär.

      Tillsätt kött, grädde och mosade enbär.
      Smaka av med soja, gelé, salt och peppar. Koka upp och sänk till låg värme och låt sjuda några minuter.

    4. Strö över kryddgrönt.
      Serveras varm, gärna med bröd till.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är som regel mager, smakrik mat. Köttet, liksom tillbehören är mer eller mindre smakrika. Rådjurs- och hjortkött har mild viltsmak, medan älg, björn och vildsvin har kraftigare viltsmak. Serveras söta tillbehör till maten kla  LÄS MER
Kockens tips!

På resterna efter en stek e.d. kan man laga denna goda soppa. Överbliven kokt potatis kan användas (den steks då inte, utan tillsätts direkt i soppan).

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Viltsoppa av köttrester
Om oss