1 h
13 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
1 styck
Vildand (gräsand)2 styck
Purjolök2 klyfta
Vitlök6 styck
Enbär4 dl
Grädde2 msk
Matfett till stekning1 msk
MatlagningsmjölSalt & peppar
0.60 kilo
Potatis1 styck
Ägg150 gram
Haricots verts (färska)150 gram
Pak Choy2 dl
VinbärsgeléKOCK: SpisaSpisa
Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu
Receptet användbart till annan sjöfågel. Köttet kan ibland bli lite torrt, varför det kan vara bra att späcka med t.ex. bacon. Äldre sjöfågel kan smaka lite "tran", vilket minskar om den i förväg får ligga några timmar i mjölk. En and per fyra portioner kan upplevas lite i underkant (ca 100 gram tillagat kött).
Receptet är kaloririkt vilket beror på gräddsåsen tillsammans gelén som står för halva kalorimängden.