Varm svampsmörgåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Varm svampsmörgås

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 300 gram

      Kantareller (färska)
    • 4 st stor

      Vitt matbröd (skivor)
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 1 dl

      Crème fraiche
    • 2 msk

      Persilja (finhackad)
    •  

      Salt till smaksättning
    •  

      Svartpeppar (nymald)
    •  

      Smör el. margarin
  • Gör så här:
    1. Stek brödet i panna med smör,
      eller rosta.

    2. Ansa och skiva svampen, finhacka löken.

    3. Stek svampen i smör på medelhög värme.
      Blanda ner löken på slutet.
      Tillsätt crème fraiche, låt sjuda några minuter. Smaka av med salt.

    4. Fördela svampblandningen på brödet.
      Garnera med persilja eller annan krydda.
      Dra några varv med svartpepparkvarn.
      Servera genast.

    Ger en smörgås per portion.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Olika sorters svampar kan användas, liksom olika kryddor efter egen smak. Extra gott blir det om man blandar olika sorters svamp.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Varm apelsinglögg
0 voting
Varm majsmix

Varm majsmix

15 minEnkelt

Om oss