Våffeltårta

Våffeltårta

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner (4/tårta)

    • 1.50 dl

      Vetemjöl
    • 1 dl

      Vatten
    • 1.50 dl

      Vispgrädde
    •  

      Smör till gräddning
    • Tillbehör:
    • 1.50 dl

      Hallonsylt
    •  

      Hallon (färska)
    •  

      Florsocker
    •  

      Våffeljärn
  • Gör så här:
    1. Vispa ihop mjöl och vatten till jämn smet.

    2. Vispa grädden (som ingår i våfflorna) tjock och blanda ner den i smeten. 

    3. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl med matfett. (Behövs endast första gången).

    4. Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den. Grädda våfflan gyllenbrun. Lägg våfflorna på galler för att bevara frasighet.

    5. Vispa under tiden (tillbehörs-)grädden. Varva 3 våfflor per tårta med grädde, sylt och bär mellan lagrena.

    6. Garnera med bär på toppen och pudra med lite florsocker.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

JÄMFÖR

Våfflor med jäst

Våfflor med jäst

  • 30 min
  • 9 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Denna våffeltårta är tillredd enligt grundrecept Gräddvåfflor. Jämför grundrecept Jästvåfflor och Bakpulvervåfflor.

Kommentar
Liknande recept
Om oss