Ugnsäpplen

Ugnsäpplen

  • 0 voting
    0Recension
    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Äpple
    •  

      Mandelmassa
    • 27 gram

      Smör
    • 2 msk

      Strösocker
    • 1 msk

      Kanel (mald)
    • 1 styck

      Ägg
    • 5 droppe

      Ättikssprit (12%)
    • 1 dl

      Grädde
  • Gör så här:
    1. Plocka fram smöret till fyllningen i god tid så det blir lagomt mjukt och lättarbetat. I värsta fall kan man fuska och värma det lite senare.
    2. Sätt ugnen på 150 grader.
    3. Tvätta, kärna ur och torka äpplena.
    4. Smörj en ugnssäker form.
    5. Sätt en liten plugg mandelmassa i botten på hålet hos varje äpple. Pluggen ska innehålla så lite mandelmassa som möjligt men tillräckligt mycket för att inte fyllningen ska kunna rinna ut. Fyllningen är i regel godare än mandelmassan.
    6. Fyll äpplena med en blandning av smöret, sockret och kanelen.
    7. Sätt in äpplena i mitten av ugnen i 45 minuter.
    8. Vispa ihop äggvita, socker och ättikssprit (el citron) till en fast marängsmet.
    9. Lägg på en lämpligt stor klick maräng på varje äpple.
    10. Ställ in äpplena i ugnen i 15 minuter till, eller tills marängen är gyllenbrun på toppen.
    11. Vispa grädde och socker.
    12. Servera äpplena med grädde.
Kommentar
Om oss