Plocka fram smöret till fyllningen i god tid så det blir lagomt mjukt och lättarbetat. I värsta fall kan man fuska och värma det lite senare.
Sätt ugnen på 150 grader.
Tvätta, kärna ur och torka äpplena.
Smörj en ugnssäker form.
Sätt en liten plugg mandelmassa i botten på hålet hos varje äpple. Pluggen ska innehålla så lite mandelmassa som möjligt men tillräckligt mycket för att inte fyllningen ska kunna rinna ut. Fyllningen är i regel godare än mandelmassan.
Fyll äpplena med en blandning av smöret, sockret och kanelen.
Sätt in äpplena i mitten av ugnen i 45 minuter.
Vispa ihop äggvita, socker och ättikssprit (el citron) till en fast marängsmet.
Lägg på en lämpligt stor klick maräng på varje äpple.
Ställ in äpplena i ugnen i 15 minuter till, eller tills marängen är gyllenbrun på toppen.