Toscapaj / toscatårtaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Toscapaj / toscatårta

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Antal bitar (10/paj)

    • 4 dl

      Vetemjöl
    • 125 gram

      Smör och/el. olivolja
    • 1 msk

      Strösocker
    • 0.50 tsk

      Bakpulver
    • Fyllning:
    • 400 gram

      Sötmandel
    •  

      el. skivad mandel
    • 200 gram

      Smör el. margarin
    • 0.60 dl

      Mjölk
    • Tillbehör:
    •  

      Pajform (22-25 cm)
  • Gör så här:
    1. Smält matfett och låt det svalna.

    2. Häll mjöl, socker, bakpulver och matfett i en bunke och knåda snabbt ihop till deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Ställ formen i kylskåp.

    3. Sätt ugnen på 200ºC.

    4. Blanda smör, socker, vetemjöl och mjölk i en kastrull och låt sjuda på svag värme, tills smöret har smält. Se upp så att den inte bränns vid. Låt svalna.

    5. Skålla (koka hastigt) mandeln i vatten.
      Tryck ut mandeln ur skalen med fingrarna.

    6. Ta ut pajformen och häll i mandeln.
      Häll smörblandningen över mandlarna.

    7. Sätt in pajen på galler mitt i ugnen. Grädda i cirka 25 minuter till fin färg. Ta ut och låt svalna. Lossa försiktigt från form.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

För den som vill undvika alltför söta efterrätter kan en torrare tårta eller muffins passa, lämligtvis till kaffet efter maten. Man får dock inte vara rädd för kalorier.  LÄS MER
Kockens tips!

Byt gärna ut en del av mandeln mot andra nötter. Dessa kan med fördel rostas i torr panna några minuter för att få mer smak. Tårtan kan förvaras svalt i 3-4 dagar eller frysas. Tosca innebär i allmänhet finbröd med knäckigt mandeltäcke.

Kommentar
Om oss