TigerkakaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Tigerkaka

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Bitar (12st/kaka)

    • 2 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Strösocker
    • 50 gram

      Smör
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 2 tsk

      Bakpulver
    • 1 dl

      Vatten
    • 2 tsk

      Vaniljsocker
    • 2 msk

      Kakaopulver
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175ºC. Smörj och bröa en form.

    2. Vispa socker och ägg pösigt i en bunke. Smält smör i en kastrull. Häll vatten i kastrullen och låt bli fingervarmt, cirka 37ºC. Blanda ner i bunken.

    3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandning i äggvispet. Rör till jämn smet. Rör så lite som möjligt.

    4. Häll 2/3 av smeten i kakformen. Rör ner kakao i resten av smeten. Ringla den mörka smeten över den ljusare i kakformen.

      För att få en tydligare tigerrandning: Häll över en tredjedel av smeten i en annan bunke. Blanda den mindre smeten med kakao. Varva ljus och mörk smet i kakformen.

    5. Grädda i nedre delen av ugn i 35-40 minuter. Prova med sticka som skall vara torr när kakan är klar.

    6. Ta ut kakan och låt den stå och ånga av några minuter. Stjälp sedan upp kakan på ett fat. Ta bort formen och låt kakan ånga av igen för att inte bli fuktig. Formen kan sedan läggas över som skydd.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Undvik att röra för mycket i smeten efter tillsättning av bakpulver. Kakan kommer annars att bli lätt kompakt och inte lyfta sig ordentligt i ugnen.

Kommentar
Om oss