Sydstatsgryta

Sydstatsgryta

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 19 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Antal portioner

    • 800 gram

      Kycklinglårfilé (Kronfågel)
    • 500 gram

      Gul lök
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 400 gram

      Krossade tomater
    • 0.50 dl

      Ketchup
    • 50 cl

      Öl (3.5%)
    • 3 dl

      Köttbuljong
    •  

      el. vatten + konc. fond
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • 1 burk

      Röda bönor burk (sköljda)
    • 3 styck

      Tomater
    • 1 tsk

      Spiskummin (mald)
    • 2.50 tsk

      Chipotle Paste
    • 2 krm

      Kanel
    • 0.30 msk

      Oregano
    •  

      Persilja
    •  

      Yoghurt
    •  

      Matbröd
  • Gör så här:
    1. Skär kycklingkött i bitar. Bryn i omgångar. Krydda med salt och peppar. Lägg över kycklingbitarna i en gryta.
    2. Skiva lök. Finhacka vitlök. Fräs mjuk i smör tillsammans med vitlök. Lägg över i grytan. Häll på krossade tomater, ketchup, öl och buljong tills köttet blir täckt.
    3. Tillsätt kryddor i grytan. Låt puttra samman i cirka 25 minuter. Späd med mer buljong om det behövs.
    4. Tillsätt väl avrunna bönor och hackade tomater. Koka upp. Strö över hackad persilja. Serveras som ensamrätt med bröd och en klick yoghurt till. Smaklig måltid!

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddiga fågelrätter innefattar kryddheta rätter och mindre starka men kryddiga rätter. Kryddhetta skapas av kryddor som chili, curry, svartpeppar m.fl. Hetta och kryddighet i mat ställer speciella krav på drycksvalet.  LÄS MER
Kommentar
Om oss