Svampravioli med tomatsåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Svampravioli med tomatsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Ravioli (svamp)
    • Tomatsås:
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 80 gram

      Soltorkade tomater
    • 500 gram

      Krossade tomater
    •  

      Basilika
    •  

      Olivolja till stekning
    •  

      Salt till smaksättning
    •  

      Svartpeppar (nymald)
  • Gör så här:

    Receptet avser köpt färdiglagad färsk ravioli.

    1. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka  basilika och strimla soltorkade tomater.

    2. Hetta upp oljan i kastrull på medelvärme. Fräs lök och vitlök mjuk och glansig. Tillsätt krossade och soltorkade tomater. Fräs ytterligare i ett par minuter.

    3. Koka ravioli i lättsaltat vatten i cirka 5 minuter enligt anvisning på förpackning.

    4. Lägg upp raviolin och häll över såsen. Krydda rikligt med nymald svartpeppar. Garnera med hackad basilika.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt sötaktiga, sällan kraftigt söta. Sötman hittar man vanligtvis i såsen, men skapas ibland av söta ingredienser som mango. Ibland är sötman svag varvid rätten klassas som neutral eller så är anrätt  LÄS MER
Kockens tips!

Färsk färdig ravioli finns att köpa i handeln. Smaken är vanligen "blek" och kryddning är väsentlig. Välj olika kryddor och grönsaker i såsen.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Annes tomatsås

Annes tomatsås

7 minEnkelt

0 voting
Tomatsås med örtkryddor
Om oss