Spröda maränger - grundreceptBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Spröda maränger - grundrecept

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 10 min

    • 4 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    30 Antal stycken

    • 3 styck

      Ägg (vita)
    • 1.50 dl

      Strösocker
    • 5 droppe

      Ättikssprit (12%)
    •  

      el. citron
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 100-125°C.

    2. Häll äggvitorna i en skål och tillsätt 1/3-del av sockret samt ättikssprit, el. citronjuice. Ättika/citron ger marängerna fastare form.

    3. Vispa först långsamt, sedan kraftfullt tills smeten är så fast att skålen kan vändas upp och ned utan att smeten lossnar. Vänd försiktigt ner resten av sockret.

    4. Klicka eller spritsa ut smeten till toppar eller kransar på smord långpanna eller på bakplåtspapper.

    5. Grädda mitt i ugen i 45-60 minuter beroende på marängstorlek tills de är torra och lätt lossnar från underlaget.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR T. EX. TILL

Marängsviss (marängsuisse, hovdessert)

Marängsviss (marängsuisse, hovdessert)

  • 20 min
  • 10 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Redan i antikens Grekland gjorde man kakor av vispad äggvita tillsammans med honung. Sentida maräng lär ha skapats år 1720 av en konditor Gaspari i Meiringen, Schweiz. Därav troligen namnet (maräng på franska = meringue).

Kommentar
Om oss