SpenatlasagneBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Spenatlasagne

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 250 gram

      Spenatblad (färsk)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 10 styck

      Lasagneplattor
    • 2 dl

      Hårdost (riven)
    •  

      Salt & peppar
    • Tomatsås:
    • 400 gram

      Krossade tomater
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 null

      Oregano (torkad)
    • 1 tsk

      Timjan (torkad)
    • 2 msk

      Olivolja till stekning
    • Bechamel:
    • 4 msk

      Smör
    • 2 msk

      Vetemjöl
    • 5 dl

      Mjölk
    • 2 msk

      Smör till stekning
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225°C.

    2. Skala och hacka vitlök fint. Skala och hacka gul lök.

    3. Tomatsås: Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök och vitlök någon minut. Sänk värmen. Tillsätt krossade tomater, oregano och timjan. Salta och peppra.

    4. Fräs vitlök och spenat i smör i en stekpanna ett par minuter. Tillsätt tomatsåsen.

    5. Bechamelsås: Smält smör i en kastrull. Vispa ner mjöl och tillsätt mjölk lite i taget. Vispa ordentligt hela tiden. Låt sjuda på medelvärme tills den tjocknar. Salta och peppra. Ta av från plattan.

    6. Varva lasagneplattor, sås och spenatblandning i en ugnssäker form. Starta med lasagneplattor och avsluta med sås. Strö över ost.

    7. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pasta har neutral smak och är kryddning och tillbehör i övrigt milda har rätten neutral smak. Ofta ingår köttfärs och andra lätt smakrika ingredienser varför gränsen mot smakrik pastarätt är diffus. Risrätter är vanligtvis sma  LÄS MER
Kockens tips!

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Spenatlasagne i iPinium
Om oss