15 min( + 10 h )
9 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
1 Sats
400 gram
Strösocker200 gram
Smör2.70 dl
Sirap (mörk)1000 gram
Vetemjöl1.50 dl
Vatten25 gram
Bikarbonat4 gram
Ingefära (mald)4 gram
Kanel (mald)4 gram
Kryddnejlika (mald)KOCK: T BaalackT Baalack
Uppdragsgivare:www.enlitensmula.comwww.enlitensmula.com
PASSAR TILL
Detta recept är hämtat från Konditori En Liten Smula i Norrtälje. Hemlagad deg blir bättre då den blir mer "utsträckt" och inte drar ihop sig vid gräddning. Köpt deg blir också lätt mjuk och spricker lättare.
Denna deg innehåller ganska mycket bikarbonat som gör kakan hård och pepparkakshuset stabilare. Degen passar alltså inte så bra till att göra pepparkakor.