Smulans pepparkaksdeg till pepparkakshusBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Smulans pepparkaksdeg till pepparkakshus

  • 1 voting
    1Recension
    • 15 min( + 10 h )

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats

    • 400 gram

      Strösocker
    • 200 gram

      Smör
    • 2.70 dl

      Sirap (mörk)
    • 1000 gram

      Vetemjöl
    • 1.50 dl

      Vatten
    • 25 gram

      Bikarbonat
    • 4 gram

      Ingefära (mald)
    • 4 gram

      Kanel (mald)
    • 4 gram

      Kryddnejlika (mald)
  • Gör så här:
    1. Koka upp smör, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull.

    2. Häll över i en degblandare (eller bunke) och tillsätt övriga ingredienser. Blanda ordentligt till slät deg.

    3. Täck med plastfilm och låt stå att svälla i rumstemperatur till nästa dag.

    4. Sätt ugnen på 175°C.

    5. Kavla ut degen tunt (2-3 mm tjock). Skär ut formar.

    6. Grädda cirka 5 min till fin färg.

KOCK: T BaalackT Baalack

Uppdragsgivare:www.enlitensmula.comwww.enlitensmula.com

PASSAR TILL

Smulans pepparkakshus

Smulans pepparkakshus

  • 4 h
  • 10 Ingredienser
  • Avancerat
Kockens tips!

Detta recept är hämtat från Konditori En Liten Smula i Norrtälje. Hemlagad deg blir bättre då den blir mer "utsträckt" och inte drar ihop sig vid gräddning. Köpt deg blir också lätt mjuk och spricker lättare.

Denna deg innehåller ganska mycket bikarbonat som gör kakan hård och pepparkakshuset stabilare. Degen passar alltså inte så bra till att göra pepparkakor.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Smulans pepparkakshus
0 voting
Pepparkaksdeg
Om oss