SherrysillBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sherrysill

  • 0 voting
    0Recension
    • 5 min( + 24 h )

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 300 gram

      Inlagd sill
    • Sås:
    • 2 dl

      Tomatjuice
    • 0.50 dl

      Matolja
    • 2 msk

      Ättikssprit
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • 2 msk

      Sherry (torr)
    • 2 blad

      Lagerblad
    • 6 styck

      Kryddpepparkorn
    • 1 styck

      Rödlök
  • Gör så här:
    1. Skär sillfiléerna i bitar och lägg i en skål.
       
    2. Blanda ihop såsen. Rör om tills sockret löser sig och häll såsen över fisken.
      Lägg plastfolie över skålen och låt sillen stå och dra in såsen över natten i kylskåp innan den serveras.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till gruppen salt rå fisk räknas främst olika sorters inlagd sill. Utmärkande är sältan, men i övrigt är smakrikedomen mycket varierande. Delvis mot våra principer, men av praktiska skäl har vi samlat flertalet inlagda sillsorter här. Inlag  LÄS MER
Kommentar
Om oss