Saltsockrad lax med mango- och papayaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Saltsockrad lax med mango- och papaya

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 240 gram

      Laxfilé (färsk)
    • 3 msk

      Strösocker
    • 2 msk

      Salt
    • Garnering:
    • 1 styck

      Grönkål (färsk)
    • 100 gram

      Mango
    • 100 gram

      Papaya
    • 1 msk

      Lönnsirap
  • Gör så här:
    1. Marinering: Skiva laxen.
      Klappa in socker och salt i fiskköttet.
      Låt rimma i rumstemperatur i 20 minuter.
       
    2. Garnering: Finstrimla grönkål.
      Skala och fintärna mango, papaya.
       
    3. Pensla laxen med lönnsirap.
      Strö garnering över.

KOCK: Rent-a-ChefRent-a-Chef

Uppdragsgivare:www.rentachef.nuwww.rentachef.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika råa fiskrätter är bl.a. gravad fisk, sushi och olika sillsallader. Gravad fisk är som regel tydligt salt-söt och sillsallader har ofta bred smakupplevelse. Sushi räknas till denna grupp pga av tillbehören. Soja ger sälta, inlagd ingef&  LÄS MER
Kockens tips!

Portionsstorleken avser förrätt. Dubbla mängden om rätten önskas som huvudrätt och servera t.ex. kokt potatis till.

Kommentar
Om oss