Ryggbiff med bearnaiseBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ryggbiff med bearnaise

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Ryggbiff (hel bit)
    • 4 styck

      Bakpotatis
    •  

      Salt & peppar
    • Bearnaise:
    • 1.50 msk

      Vitvinsvinäger
    • 1 msk

      Gul lök (hackad)
    • 1 tsk

      Dragon (torkad)
    • 5 korn

      Vitpeppar (hel)
    • 150 gram

      Smör
    • 3 styck

      Ägg (gula)
    • 2 msk

      Vatten
    • 2 msk

      Persilja (finhackad)
    •  

      Vitpeppar (nymald)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen till 225ºC.

    2. Borsta potatis ren, skala den inte. Picka små hål med en gaffel e.d. (Opickade kan explodera).

    3. Lägg potatis på ungsgaller i 1,5 tim eller mer. Känn med sticka om den är klar.

    4. Sänk ugnstemperaturen till 125ºC. Låt potatisen ligga kvar i ugnen under tillagning av köttet.

    5. Skär med en kniv ett rutmönster i fettkappan om den sitter kvar. Salta och peppra köttbiten rikligt före tillagning. Stick i en stektermometer. Lägg på galler med plåt under i ugnen.

    6. Ta ut biffen enligt följande:
      55°C = blodig.

      60°C = rosa-röd.

      65-70°C = medium.

      70-75°C = välstekt.
      Tid = 1-2 timmar.
      Låt vila 20 minuter eller längre efter tillagning.

    7. Tillaga bearnaise enligt separat recept. Det går även att köpa färdiglagad men smaken blir inte densamma.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Rätter med de finare köttbitarna från oxen, filé och biff, är ofta neutrala i smaken. Detta för att kockarna vill lyfta fram den fina smaken i köttet. Sås och tillbehör får inte dominera rättens smak.  LÄS MER
Kockens tips!

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ryggbiff

Ryggbiff

2 hMedel

0 voting
Ryggbiff med portvinssås
Om oss