Risotto med lufttorkad skinkaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Risotto med lufttorkad skinka

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 3 dl

      Arborioris
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 3 dl

      Vitt vin
    • 1 liter

      Vatten
    • 2 styck

      Kycklingbuljongtärning
    • 25 gram

      Smör
    • 150 gram

      Parmesanost
    • 2 msk

      Olivolja
    •  

      Salt & svartpeppar
    • 8 skiva

      Serranoskinka (rökt)
    • 250 gram

      Cocktailtomater
    • 1 kruka

      Persilja
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka lök och vitlök. Riv parmesan. Halvera tomater. Hacka persilja. Koka upp vatten med buljongtärningar.

    2. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök och vitlök på medelvärme utan att bränna. Tillsätt ris och fräs ett par minuter till. Tillsätt vitt vin och låt koka in under omrörning.

    3. Tillsätt den varma buljongen lite i taget. Rör hela tiden och låt buljongen koka in mellan varven.

    4. Tillsätt smör och parmesan. Rör tills krämig. Salta och peppra.

    5. Lägg upp risotto i skålar. Lägg över en hög tomater. Rulla skinkskivor och lägg på. Strö över persilja. Ringla över olivolja. Garnera eventuellt med några skivor parmesan.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Texmexmat är sällan mager och sällan enbart salt, utan vanligtvis kraftfull och smakrik, eller kryddig. I denna grupp finns i stället risrätter och andra närliggande rätter.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Lufttorkad skinka

Lufttorkad skinka

5 minEnkelt

Om oss