Räkwok med nudlar

Räkwok med nudlar

  • 0 voting
    0Recension
    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 175 gram

      Äggnudlar
    • 800 gram

      Wokgrönsaker (fryst)
    • 2 dl

      Kokosmjölk
    • 20 gram

      Ingefära (färsk)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 400 gram

      Räkor (handskalade)
    • 2 tsk

      Matolja
    • 100 gram

      Edamame sojabönor
  • Gör så här:
    1. Tina och skala räkorna.
    2. Koka nudlarna (gärna fullkorn) enligt förpackningen.
    3. Woka olja och grönsaker i het panna några minuter. Sänk värmen något och tillsätt hackad chili, vitlök och ingefära. Woka ytterligare någon minut. Salta och peppra efter smak.
    4. Slå hett vatten och lite salt över de skalade bönorna och låt stå några minuter.
    5. Tillsätt kokosmjölken och koka upp. Blanda till sist i nudlarna och servera med en hög räkor och bönor. Toppa gärna med basilika eller spenatblad.
Kockens tips!

Använd gärna fullkornsnudlar så ökar du på fibrerna betydligt och koka den al dente.
Du kan naturligtvis använda färdigskalade räkor eller scampi om tiden är knapp. Scampi wokar du tillsammans med wokgrönsakerna.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Wokade nudlar (friluftsmat)
0 voting
Wokad kyckling med nudlar
Om oss