Piroger med spenat- och fetafyllningBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Piroger med spenat- och fetafyllning

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 40 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • Deg:
    • 50 gram

      Smör
    • 2.50 dl

      Mjölk
    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 2 styck

      Ägg
    • 10 dl

      Vetemjöl
    • 1 styck

      Ägg till pensling
    • Fyllning:
    • 100 gram

      Spenatblad (färsk)
    • 300 gram

      Fetaost
    • 1 styck

      Rödlök
  • Gör så här:
    1. Smält smör. Häll i mjölk. Låt bli fingervarmt, cirka 37°C.

    2. Smula ner jäst i en bunke. Häll i smörblandningen och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt salt och ägg. Rör i mjöl, lite i taget tills degen släpper från kanterna. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.

    3. Skala och strimla lök. Smula feta.

    4. Kavla ut degen. Ta ut cirklar med hjälp av en assiett. Eller dela degen i bullar som kavlas ut till cirklar.

    5. Lägg lite spenat, feta och rödlök i mitten av rundlarna. Lyft upp ena kanten och vik över till ett D. Tryck ihop kanterna med fingrarna och en gaffel. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk cirka 15 minuter.

    6. Sätt ugnen på 200°C. Vispa ägg med en gaffel i en kopp. Pensla pirogerna med ägget. Grädda cirka 25 minuter.

    7. Servera med en sallad.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter med sälta är sällan kraftigt salta. Salta grönträtter kan vara en naturell grönträtt som kokt kronärstkocka som äts med smör och salt eller en rätt med salta ingredienser t.ex. en salt ost eller oliver. Rätterna &a  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kokt spenat, stekt spenat
Om oss