Pepparkaksrulltårta

Pepparkaksrulltårta

  • 0 voting
    0Recension
    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Antal portioner

    • 4 styck

      Ägg
    • 1.50 dl

      Strösocker
    • 1 dl

      Potatismjöl
    • 2 tsk

      Bakpulver
    • 20 gram

      Pepparkakskryddor
    • 500 gram

      Kesella vanilj
    • 1 förp.

      Saffran (0,5 gram)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt och riktigt vitt. Blanda potatismjöl, bakpulver och krydda (1,5 msk Pepparkakskrydda) i en annan bunke och rör sedan försiktigt ner i äggsmeten. Häll ut på en långpanna med bakplåtspapper och grädda i 5-10 minuter eller tills smeten stelnat. Prova med sticka.
    2. Stöt saffran i mortel med lite socker. Blanda i kesellan.
    3. Stjälp upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper och bred saffranskesellan när kakan kallnat. Rulla ihop och lägg in i kylen till servering.
Kockens tips!

Pepparkakskrydda finns att köpa som färdig kryddblandning.
Kommentar
Om oss