Pasta carbonaraBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pasta carbonara

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Spagetti (bandspagetti)
    • 12 skiva

      Bacon
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 4 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Parmesan (nyriven)
    • 3 dl

      Grädde
    •  

      Örtkrydda till garnering
    •  

      Svartpeppar (grovmald)
    •  

      Salt till smaksättning
  • Gör så här:
    1. Skär bacon/fläsk i små tunna bitar.
      Skala och finhacka vitlök. Riv ost.

    2. Stek bacon och vitlök knaprigt i panna på medelhög värme utan matfett. Låt rinna av på hushållspapper.

    3. Koka pasta enligt anvisning på paketet. Låt rinna av i durkslag. Häll tillbaka.

    4. Vispa ihop ägg, ost och grädde i en skål. Häll såsen över pastan. Värm på i någon minut tills såsen tjocknar en aning. Salta.

    5. Häll upp pasta och strö över bacon. Krydda rikligt med nymald svartpeppar. Garnera med färsk örtkrydda.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt salta, men sällan kraftigt salta. Gränsen mellan salt och smakrik pastarätt är diffus. Utöver salt förekommer ofta söta eller kryddiga smaker t.ex. i en pastasås. Köttfärs förekommer ofta och ger viss   LÄS MER
Kockens tips!

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pasta

Pasta

15 minEnkelt

Om oss