MinestronesoppaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Minestronesoppa

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 16 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 100 gram

      Bacon
    • 150 gram

      Vitkål
    • 1 styck

      Morot
    • 25 gram

      Rotselleri
    • 1 st stor

      Potatis
    • 200 gram

      Brytbönor (burk)
    • 10 cm

      Purjolök
    • 1 st stor

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2 liter

      Vatten till soppa
    • 3 msk

      Grönsaksfond (konc)
    •  

      el. buljongtärning
    • 3 styck

      Tomater
    • 1 dl

      Soppasta
    •  

      Parmesan (till garnering)
    •  

      Persilja till garnering
  • Gör så här:
    1. Ansa vitkål, morot, rotselleri och potatis.
      Skär detta liksom bönor, och bacon i små bitar. Skiva purjolök. Finhacka persilja. Skala och finhacka lök och vitlök. Riv ost.

    2. Stek bacon i en kastrull på medelhög värme tills den är knaprig.
      Tillsätt rotfrukter, lök, vitlök och purjo.
      Stek ytterligare i några minuter.

    3. Sänk till medellåg värme och tillsätt vatten+fond och låt sjuda under lock.
      Skålla (koka hastigt) tomaterna.
      Skala dem och skär i små bitar.

    4. Tillsätt pastan efter 10-15 minuter och koka i ytterligare i cirka 5 minuter.

    5. Tillsätt bönor och tomater. Krydda.
      Koka ytterligare några minuter.
      Späd med vatten till lagom konsistens.
      Garnera med persilja och parmesanost.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter med sälta är sällan kraftigt salta. Rätterna är ofta gränsfall till att klassas som neutrala eller smakrika.  LÄS MER
Kockens tips!

För mer italiensk toush kan brytbönor ersättas med borlottibönor och rotselleri, purjolök, samt vitkål mot palsternacka och zucchini. Tillsätt därvid gärna lite tomatpuré och rödvin.

Kommentar
Om oss