Grillad stiltonlaxBild av Martin Hanner

Grillad stiltonlax

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 5 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    3 Antal bitar

    • 300 gram

      Laxfilé (färsk)
    • 1 dl

      Kesella gourmet
    • 100 gram

      Stilton
    •  

      el. annan mögelost
    •  

      Ärtskott
  • Gör så här:
    1. Skär laxen (utan skinn) i portionsbitar. Halvera bitarna på mitten.
       
    2. Blanda Kesella med mögelosten.
       
    3. Lägg en klick "kesellaost" på en laxhalvan och lite ärtskott. Lägg på den andra laxhalvan.
       
    4. Hetta upp grillpanna på högsta värmen och halstra laxbitarna 1-2 minuter på var sida. 1 minut = lätt rå innuti. Låt kallna.
       
    5. För varm lax se kommentar.

KOCK: Rent-a-ChefRent-a-Chef

Uppdragsgivare:www.rentachef.nuwww.rentachef.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kockens tips!

Önskas rätten varm: Sätt ugnen på 200°C. Sätt in fisken i ugnen i 5 minuter, efter halstring 1 minut på var sida.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Stiltonlax

Stiltonlax

15 minMedel

0 voting
Grillat lammfärsspett
Om oss