Mandelgifflar

Mandelgifflar

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    24 Antal gifflar

    • 25 gram

      Jäst röd (för söta degar)
    • 125 gram

      Smör
    • 2 dl

      Mellangrädde
    • 0.75 dl

      Strösocker
    • 1 krm

      Salt
    • 1 styck

      Ägg
    • 8 dl

      Vetemjöl
    • Fyllning:
    • 150 gram

      Mandelmassa
    • 50 gram

      Smör (rumsvarmt)
    • Garnering:
    • 1 styck

      Ägg till pensling
    • 0.50 dl

      Pärlsocker
  • Gör så här:
    1. Smält smör. Tillsätt grädde. Låt bli fingervarmt, 37°C.

    2. Smula ner jäst i en bunke. Tillsätt degvätska. Rör tills jästen har löst sig. Tillsätt socker, salt och ägg. Rör ner mjöl lite i taget till en fast deg. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.

    3. Blanda ihop smör och mandelmassa till fyllningen.

    4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda den smidig. Dela degen bitar. Kavla ut varje del. Skär i 8 trekanter. Lägg en klick fyllning på varje trekant. Rulla ihop från basen. Lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa cirka 30 minuter.

    5. Sätt ugnen på 225°C. Pensla gifflarna med ett uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Grädda i ugnen 6-8 minuter, till fin färg.

    6. Låt svalna innan servering.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Tips! Lägg i lite choklad med fyllningen för en varierad smak.

Kommentar
Om oss