LökpajBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lökpaj

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • Pajdeg:
    • 4 dl

      Vetemjöl
    • 1 tsk

      Salt
    • 200 gram

      Smör
    • 1 msk

      Vatten (kallt)
    • Fyllning:
    • 5 styck

      Gul lök
    • 0.50 msk

      Timjan (torkad)
    • 3 styck

      Ägg
    • 3 dl

      Grädde
    • 3 dl

      Hårdost (lagrad, riven)
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Blanda mjöl med salt. Blanda i smör till en smulig massa. Tillsätt kallt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Ställ pajformen i frys 10 minuter.

    3. Grädda pajskal cirka 15 minuter. Tag ut och låt svalna.

    4. Skala och skiva lök. Fräs i smör på medelvärme tills mjuka, cirka 10 minuter.

    5. Riv ost. Vispa ihop ägg och grädde. Tillsätt ost, salt och peppar.

    6. Fördela lök i pajskalet. Häll över äggstanning. Grädda i cirka 30 minuter.

    7. Servera med en god sallad.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla salladsrätter är ofta tillagade rätter med tillsats av feta ingredienser t.ex. grädde i gratänger. Tillagade grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. Det är dock vanligt att sta  LÄS MER
Kommentar
Om oss