LasagnekaramellerBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lasagnekarameller

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 st stor

      Lasagneplattor
    • 1 styck

      Ägg
    • 400 gram

      Ricotta
    • 0.50 tsk

      Muskot (riven)
    • 2.50 dl

      Örtkryddor (hackad)
    •  

      t.ex. basilika el. timjan
    • 30 gram

      Smör
    • 400 gram

      Krossade tomater
    • 1 dl

      Parmesan (nyriven)
    •  

      Örtkrydda till garnering
    • Tillbehör:
    •  

      Matbröd
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Koka lasagneplattorna någon minut i lättsaltat vatten, tills de mjuknat något. Rör om så att de inte klibbar ihop. Låt rinna av. Lägg på platt underlag.

    3. Vispa upp ägg med gaffel i en skål. Blanda med ricotta, muskot och örtkrydda. Smörj in en stor ungsform med matfett.

    4. Lägg 1-2 msk fyllning mitt på varje platta. Rulla ihop och skruva ihop ändarna. Lägg i ungsformen.

    5. Klicka över smör och häll de krossade tomaterna i en bred sträng tvärs över. Riv ost och strö över. Grädda i ugn i cirka 10 minuter.

    6. Servera "karamellerna" varma. Garnera med kryddgrönt.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pasta har neutral smak och är kryddning och tillbehör i övrigt milda har rätten neutral smak. Ofta ingår köttfärs och andra lätt smakrika ingredienser varför gränsen mot smakrik pastarätt är diffus. Risrätter är vanligtvis sma  LÄS MER
Kockens tips!

Variera gärna fyllningen efter egen smak. Nästan allt passar.

Kommentar
Om oss