LammrulleBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lammrulle

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 850 gram

      Lammtunnbringa (benfri)
    • 150 gram

      Lammfärs
    • 1 styck

      Gul lök
    • 100 gram

      Champinjoner
    •  

      Salt & peppar
    • 2 msk

      Smör till stekning
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 50 gram

      Smör
    • 1 dl

      Mjölk
    • 400 gram

      Brysselkål
    • Sås:
    • 2 dl

      Grädde
    • 1 msk

      Kalvfond (konc)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 150oC.

    2. Ansa och finhacka lök och champinjoner. Fräs i smör cirka 5 minuter. Blanda med lammfärs.

    3. Lägg lammtungbringan med köttsidan upp. Salta och peppra. Fördela köttfärsblandningen på bringan. Rulla bringan hårt. Bind köttet. Stick in en termometer så att spetsen hamnar i mitten av köttet.

    4. Stek i ugn på ett ugnsgaller över en plåt. Köttet är klart när temperaturen når 70°C. Cirka 1 1/2 timme.

    5. Skala potatis och koka den mjuk, cirka 20 minuter. Om potatisen delas går det snabbare.

    6. Ta ut köttet. Låt vila i 20 minuter.

    7. Skölj och rensa brysselkål från dåliga blad.

    8. Koka brysselkålen i lättsaltat vatten i ca 7 minuter (tills de är al dente, fortfarande fasta). Lägg dem i en skål och håll dem varma.

    9. Häll av vattnet från potatisen och sätt tillbaka kastrullen på plattan.

    10. Mosa potatisen i kastrullen med potatisstöt eller med en gaffel. Tillsätt smör och mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt. Rör om regelbundet så att moset inte bränns vid.

    11. Vispa ur skyn på plåten med grädde. Häll över i kastrull. Värm upp och tillsätt kalvfond. Låt såsen sjuda till den tjocknar något.

    12. Skär upp lammrullen i skivor och servera.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Lammrätter med utpräglad salt smak kan t.ex. vara grillad lamm eller torkat kött, förutsatt att tillbehören inte har särpräglad smak.  LÄS MER
Kommentar
Om oss