Kycklingköttbullar kort och gott

Kycklingköttbullar kort och gott

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Kycklingfärs
    • 1 dl

      Havregryn
    • 1 msk

      Potatismjöl
    • 0.50 dl

      Mjölk
    • 1 styck

      Ägg
    • 1.50 tsk

      Salt
    • 1 krm

      Vitpeppar
    • 1 msk

      Gul lök (hackad)
    • 2 msk

      Matfett till stekning
  • Gör så här:
    1. Blanda havregryn och potatismjöl med mjölk. Låt stå och svälla i cirka 10 minuter.

    2. Blanda i kycklingfärs, ägg, kryddor och lök. Arbeta ihop till en smidig men ganska lös färs. Rulla köttbullar med vattensköljda händer.

    3. Bryn i matfett. Efterstek på svag värme.

    4. Servera köttbullarna med kokt potatis, brun- eller gräddsås och lingon samt en sallad.
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla (kaloririka) fågelrätter, som samtidigt är neutrala i smaken, är oftast kyckling- och kalkonrätter, eller ibland också någon vildfågelrätt. Rätterna är vanligen inte särskilt kaloririka, utan mer "  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss