Kycklingjambalaya med romanesco

Kycklingjambalaya med romanesco

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Kycklingfilé (Kronfågel)
    • 2 styck

      Chorizo
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 250 gram

      Romanesco
    • 1 styck

      Paprika (grön)
    • 8 styck

      Tomater
    • 3 stjälk

      Stjälkselleri
    • 1 styck

      Rödlök
    • 250 gram

      Räkor (rensade)
    • 2 msk

      Matolja till stekning
    •  

      Chilipulver
    •  

      Oregano
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skiva chorizo. Skala och skiva rödlök. Skala och finhacka vitlök. Skär romanesco i buketter. Skär paprika och selleri i mindre bitar, men spara toppen på sellerin till garnering. Skålla (lägg i kokande vatten, skölj sedan i kallt vatten), skala och klyfta tomater.
    2. Dela kycklingfiléer på längden. Krydda och stek klara. Lägg över till gryta.
    3. Stek sedan chorizo med grönsaker och vitlök. Tillsätt alltsammans i grytan. Låt puttra samman en stund utan att grönsakerna förlorar sin spänst.
    4. Rör ner räkor. Låt allt bli varmt. Smaka av med kryddor. Servera genast med bröd till. Smaklig måltid!

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddiga fågelrätter innefattar kryddheta rätter och mindre starka men kryddiga rätter. Kryddhetta skapas av kryddor som chili, curry, svartpeppar m.fl. Hetta och kryddighet i mat ställer speciella krav på drycksvalet.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kycklingjambalaya
Om oss