Klassisk pannfiskBild av Ingvar Eriksson

Klassisk pannfisk

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Sej (filé)
    • 2 dl

      Rågmjöl
    • 15 styck

      Körsbärstomater
    • 1 kruka

      Dragon (färsk)
    • 3 dl

      Grädde
    • 1 styck

      Schalottenlök
    • 2 msk

      Rapsolja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Finhacka dragon. Skala och finhacka schalottenlök. Dela tomater på mitten. Dela fisken i portionsbitar.
    2. Salta och panera fisken i rågmjöl. Stek knaprig i rapsolja, cirka 2 minuter på varje sida. Lägg på hushållspapper.
    3. Använd samma panna. Lägg i schalottenlöken, dragonen, tomaterna och grädde. Låt reducera cirka 1 1/2 minut. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera gärna med kokt potatis.

KOCK: norskfisk.senorskfisk.se

Uppdragsgivare:www.norskfisk.sewww.norskfisk.se

Kockens tips!

Dett är enkelt och går fort att laga allt i samma panna. Dessutom blir det gott eftersom smakerna blandas på bästa sätt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Klassisk lövbiff

Klassisk lövbiff

35 minEnkelt

Om oss