Kikärtor i korma curry och kokos med aubergine och paprikaBild av Spisa.nu

Kikärtor i korma curry och kokos med aubergine och paprika

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 250 gram

      Kikärter (burk)
    • 50 gram

      Korma currypasta
    • 300 gram

      Kokosmjölk
    • 2 styck

      Gul lök
    • 0.50 styck

      Färsk vitlök
    • 3 stjälk

      Stjälkselleri
    • 1 styck

      Aubergine
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 0.50 styck

      Citron
    • 2 msk

      Matolja
    •  

      Havssalt
    •  

      Svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Häll av vatten från kikärter. Koka i vatten, gärna med lite morot, lök, vitlök och lagerblad under lock cirka 30 minuter. Tillsätt 1 msk salt och låt stå 5 minuter.
    2. Skiva lök och vitlök. Skär selleri fint. Tärna aubergine och paprika.
    3. Fräs lök och vitlök i lite olja i en järngryta cirka 5 minuter. Lägg i selleri, aubergine och paprika och stek ytterligare 5 minuter.
    4. Lägg i currypasta och vänd runt några minuter. Häll på kokosmjölk och koka 10 minuter tills allt är mjukt.
    5. Lägg i kikärterna. Smaksätt med mer korma curry, salt och citronsaft.
    6. Servera i stora skålar och ät med sked.

KOCK: MaximillianMaximillian

Uppdragsgivare:arstiderna.comarstiderna.com

Kommentar
Om oss