KarlsbaderbullarBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Karlsbaderbullar

  • 1 voting
    1Recension
    • 1 h 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    24 Antal bullar

    • 100 gram

      Smör el. margarin
    • 2 dl

      Mjölk
    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 1 krm

      Salt
    • 2 msk

      Strösocker
    • 2 styck

      Ägg (gula)
    • 7 dl

      Vetemjöl
    • Pensling:
    • 1 styck

      Ägg
  • Gör så här:
    1. Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till fingervärme (37°C).

    2. Lös upp jästen i hälften av degspadet. Tillsätt resten av spadet, salt, socker och äggulor. Arbeta ihop till en deg. Låt jäsa i 15 minuter.

    3. Baka ut degen och dela i portionsbitar. Gör en lång smal tamp av varje del, sätt ihop ändarna, tvinna tamparna och rulla ihop till en bulle. Låt dem jäsa på bakplåtspapper under bakduk i ca 30 minuter.

    4. Sätt ugnen på 250°C.

    5. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem sedan i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Låt dem kallna på galler under en bakduk.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kommentar
Om oss