KålpuddingBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kålpudding

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 0.50 huvud

      Vitkål
    • 1 styck

      Gul lök
    • 300 gram

      Blandfärs
    • 2 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Sirap
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    •  

      Lingonsylt (rårörda)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen till 200°C.
      Ta bort stockdelen på kålet.
      Skär i strimlor t.ex. med en osthyvel.
      Skala och skiva lök. Blanda kål och lök.

    2. Fräs kål och lök glansig i matfett i omgångar på medelhög värme.
      Rör om så att inte kål och lök bränns.

    3. Blanda färs, ägg, vatten, salt och peppar till en ganska lös smet.

    4. Lägg hälften av kålet i en smörad ugnssäker form. Ringla över lite sirap.
      Bred över färs och täck med kål.
      Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är mestadels smakrika måltider, men kan ibland vara lättsamma och sötaktiga. Sötman är som regel tack vare söta tillbehör som lingonsylt vilket är ett vanligt tillbehör till köttfärsrätter.  LÄS MER
Kockens tips!

Puddingen kan blandas upp med kokt ris eller risgrynsgröt. Om man byter ut kål mot lök, får man en lökpaj.  Timjan e.d. i färsen ger "sydlänsk" smak. Kålpudding är enkel att göra och går utmärkt att frysa. Skär puddingen i portionsbitar, förpacka och frys in.

Kommentar
Om oss