40 min( + 1 h )
21 Ingredienser
Avancerat
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
6 Antal portioner
1.20 kilo
Laxfilé (med skinn)3 liter
Vatten till lag1 dl
Vitvinsvinäger2 msk
Salt5 korn
Vitpeppar (hel)5 korn
Kryddpepparkorn2 blad
Lagerblad1 styck
Gul lök1 styck
Morot0.50 styck
PurjolökPlastfilm
1 styck
Ägg (gula)1 msk
Senap (Dijon)Salt & vitpeppar
2 dl
Rapsolja1 dl
Gräddfilel. crème fraîche
1 knippe
Dill800 gram
Potatis (färsk)Inlagd gurka
4 klyfta
CitronKOCK: Sv. Institutet SISv. Institutet SI
Uppdragsgivare:www.sweden.se/templates/cs/CommonPage____12925.aspxwww.sweden.se/templates/cs/CommonPage____12925.aspx
PASSAR TILL
Kall inkokt lax är en midsommarklassiker. Receptet hämtat från "Klassiska svenska smaker", en skrift som ges ut på 7 språk av Svenska Insitutet (>klicka Receptgivare).
Fotograf: Pål Allan.