JulbordsmiddagBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Julbordsmiddag

  • 0 voting
    0Recension
    • 29 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Portioner

    • 15 cl

      Glögg
    • 15 gram

      Sötmandel
    • 15 gram

      Russin
    • 4 styck

      Pepparkakor
    • 6 bit

      Inlagd sill
    • 30 gram

      Sillsallad
    • 35 gram

      Lax (gravad)
    • 1 styck

      Potatis
    • 6 cl

      Snaps
    • 0.10 dl

      Köttbuljong
    • 1 skiva

      Vörtbröd
    • 15 gram

      Fläskkorv
    • 0.50 msk

      Senap (söt)
    • 70 gram

      Skinka
    • 1 tsk

      Senap
    • 5 styck

      Köttbullar (färdiglagad)
    • 2 styck

      Prinskorv
    • 1 styck

      Revbensspjäll (tjocka)
    • 3 styck

      Katrinplommon
    • 50 gram

      Grönkål (fryst)
    • 75 cl

      Mumma
    • 1 skiva

      Hårt bröd
    • 10 gram

      Smör
    • 1 skiva

      Hårdost
    • 100 gram

      Lutfisk
    • 0.50 dl

      Béchamel
    • 10 cl

      Espresso/starkt kaffe
    • 15 gram

      Mörk choklad
    • 10 cl

      Cognac
  • Gör så här:

    Historiskt frossar man till jul och denna portion blir man garanterat mätt av. Äter man upp allt har man stoppat i sig över 2 kg mat och dryck, vilket är mer än dubbelt upp mot en normalportion (450 gram + dryck ca 400 gram).

    Summa kilokalorier är också högt, 2500 Kcal vilket är tillräckligt som dagintag för de flesta.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kommentar
Om oss