Italieninspirerad kycklingpasta

Italieninspirerad kycklingpasta

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 8 styck

      Soltorkade tomater i olja (avrunnet)
    • 250 gram

      Bladspenat (fryst)
    • 3 dl

      Matlagningsgrädde
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & svartpeppar
    • 400 gram

      Penne rigate (rörpasta)
  • Gör så här:
    1. Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen.

    2. Tina fryst spenat och krama ur vattnet. Skär kyckling i små bitar. Grovstrimla tomaterna och spenaten.

    3. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Pressa ned vitlök. Tillsätt tomaterna, spenaten och grädde. Låt det koka ihop några minuter.

    4. Lägg upp pastan i en stor skål. Häll över såsen. Servera gärna med en sallad.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pasta har neutral smak och är kryddning och tillbehör i övrigt milda har rätten neutral smak. Ofta ingår köttfärs och andra lätt smakrika ingredienser varför gränsen mot smakrik pastarätt är diffus. Risrätter är vanligtvis sma  LÄS MER
Kommentar
Om oss