Isterbandsgratäng

Isterbandsgratäng

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 5 styck

      Isterband
    • 0.60 kilo

      Potatis (mjölig sort)
    • 2 styck

      Gul lök
    • 0.50 dl

      Grädde
    • 1 tsk

      Basilika (torkad)
    • 50 gram

      Cocktailtomater
    • 25 gram

      Smör
    • 5 dl

      Mjölk
    • 2 styck

      Ägg
    • 0.50 dl

      Ströbröd
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis tills mjuk.

    2. Skala och hacka lök. Skär upp isterband och ta ut köttet. Hacka grovt.

    3. Fräs lök i stekpanna på medelvärme. Tillsätt isterband och fräs några minuter till. Tillsätt basilika och grädde. Ta bort från värmen.

    4. Sätt ugnen på 200°C.

    5. Halvera tomater. Rör ner med isterbanden.

    6. Mosa potatis med smör och en del av mjölken till en lagom koncistens. Salta och peppra.

    7. Vispa ihop resten av mjölken och ägg. Salta och peppra.

    8. Lägg isterbanden i botten på en ugnsfast form. Spritsa potatismos längs kanterna. Häll i äggstanningen. Strö över ströbröd. Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

En fläskfilé eller t.ex. falukorv är neutrala i sin grundsmak och kombinerat med neutrala tillbehör som ris eller potatis blir anrättningen i sin helhet neutral, förutsatt att inte starka smaktillsatser som senap ingår. En gräddig sås till det  LÄS MER
Kockens tips!

På bilden är rätten gratinerad i portionsformar.

Kommentar
Om oss