Hovmästarsås (gravlaxsås, krabbsås, skaldjurssås)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hovmästarsås (gravlaxsås, krabbsås, skaldjurssås)

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 3 msk

      Dill (finhackad)
    • 2.50 msk

      Senap
    • 1 msk

      Strösocker
    • 1 msk

      Vinäger (röd el. vit)
    •  

      Salt
    • 1.50 dl

      Matolja (neutral, ej oliv)
    •  

      Ger 1,5 msk/portion
  • Gör så här:
    1. Finhacka dill. Gärna mer än vad som står i receptet. Ju mer desto bättre.
       
    2. Blanda senap, socker och vinäger.
       
    3. Slå långsamt i oljan under kraftig omröring.
       
    4. Blanda ner dill. Smaka av med salt.

    Skär sig såsen kan man röra ner lite vatten eller mjölk. Eller rör ihop lite ny senap och droppa ner de skurna såsen under omrörning. Risken är dock inte speciellt stor. Olja kan bytas ut mot dubbla mängden majonnäs. Då kan allt blandas på en gång.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Hemkokt krabba

Hemkokt krabba

  • 30 min
  • 11 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Kärt barn har många namn. Detta är en mycket användbar sås, främst till fisk och skaldjur.

Kommentar
Liknande recept
Om oss