HirsfärsbullarBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hirsfärsbullar

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 dl

      Hirsgryn (skalade)
    • 1 styck

      Buljongtärning
    • 2 styck

      Potatis (kokt)
    • 100 gram

      Kikärter (burk)
    • 1 dl

      Sesamfrö
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 msk

      Soja
    • 2 styck

      Ägg
    • 3 msk

      Rågmjöl
    • 3 msk

      Rapsolja
    •  

      Salt
    •  

      Pepparmix
  • Gör så här:
    1. Koka hirs enligt anvisning på paketet med buljongtärning. Låt ånga av och svalna helt.
       
    2. Rosta sesamfrön i torr panna. Finhacka lök.
       
    3. Mixa sesmfröna ett par minuter. Sedan kikärter och hirsen. Blanda sedan i övriga ingredienser. Låt smeten vila i kylen en timme.
       
    4. Forma smeten till små bollar. Värm upp en stekpanna med olja på medelvärme. Stek bollarna långsamt, tills de känns lite fasta och fått en fin stekyta.
Att tänka på när du väljer passande dryck

Starkt kryddade rätter är inte så vanligt i Skandinavien, men ökar tack vare utländskt inflytande. Med kryddigt avses i första hand kryddheta rätter, vilket skapas med chili, pepparrot, kryddpeppar e.d., men mildare kryddiga måltider kan ing&ari  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Hirsfärsbullar (vegetarisk)
Om oss