Heta tacobiffar

Heta tacobiffar

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 700 gram

      Nötfärs
    • 2 dl

      Mjölk
    • 1 dl

      Ströbröd
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 msk

      Jalapeno inlagd (grön)
    • 1 förp.

      Taco spicemix
    • 2 msk

      Olivolja till stekning
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Bulgur
    • 10 styck

      Körsbärstomater
    • 50 gram

      Spenatblad (färsk)
    • Sås:
    • 1 dl

      Tacosås - medium
    • 2 styck

      Vårlök
    • 1 dl

      Gräddfil
  • Gör så här:
    1. Koka bulgur enligt anvisning på paketet. Ta av locket och låt ånga av. Halvera tomater. Blanda bulgur med tomater och spenat.

    2. Hacka tomat och vårlök. Blanda med tacosås.

    3. Blanda mjölk och ströbröd. Låt svälla några minuter. Skala och finhacka lök. Finhacka jalapenos.

    4. Lägg färs, ströbröd, ägg, lök, jalapenos och tacokrydda i en bunke. Blanda väl. Forma till biffar. Stek på medelvärme i olja cirka 5 minuter per sida.

    5. Servera biffar med bulgur, sås och gräddfil.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är emellanåt kryddiga, heta anrättningar. Vanligtvis har de kryddats med chili vilket är vanligt i mexikansk mat. Vi svenskar föredrar av tradition mildare men ändå karaktärsfulla rätter, varför de flesta köttf  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Heta limenötter

Heta limenötter

10 minEnkelt

0 voting
Heta ostquesadillas

Heta ostquesadillas

25 minEnkelt

Om oss