Hemkokt hummerBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hemkokt hummer

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 10 h )

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal halva humrar

    • 4 styck

      Hummer (levande)
    • Lag:
    • 2 knippe

      Dill
    •  

      eller
    • 15 styck

      Dillkronor
    • 5 liter

      Vatten till kokning
    • 1.50 dl

      Salt till kokning
    • 1 msk

      Strösocker
  • Gör så här:
    1. Kontrollera att alla hummrar är levande. Sträck ut stjärten och knackar på skalet. Stjärten böjs då hastigt in om hummern lever. Koka två humrar i taget.
    2. Koka upp vatten, salt, socker och dillkronor. Låt stormkoka på hög värme ett par minuter.
    3. Lägg ner två humrar med huvudet först i det häftigt kokande vattnet. Låt koka i 7-10 minuter från det att vattnet på nytt kokat upp.
    4. Ta ur humrarna ochh låt dem kallna liggande på rygg. Stjälp upp lagen i en stor skål eller hink och låt kallna. Lägg tillbaka humrarna i spadet och ställ kallt över natt.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Alternativ

Kokt skottarevshummer

Kokt skottarevshummer

  • 20 min
  • 10 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Sälta är vanligt ihop med skaldjur. Kokta "naturella" skaldjur som räkor, kräftor, krabba och hummer är ganska salta även om vi kanske inte uppmärksammar detta på annat sätt än att man blir ganska törstig efter en sådan   LÄS MER
Kockens tips!

Hummrar kan frysas i sitt spad.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Hemkokt krabba

Hemkokt krabba

30 minEnkelt

0 voting
Hemkokta kräftor

Hemkokta kräftor

1 h 40 minMedel

Om oss