Helstekt rödspätta meunière (eller annan platfisk)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Helstekt rödspätta meunière (eller annan platfisk)

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Rödspätta (hel)
    •  

      el. annan plattfisk
    • 2 dl

      Mjöl (grahams-)
    • 2 dl

      Ströbröd
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Matfett till stekning
    • Citronsmör:
    • 1 styck

      Citron
    • 70 gram

      Smör
    • 3 msk

      Olivolja
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 200 gram

      Kokta grönsaker
  • Gör så här:
    1. Skölj och rensa fisken. Skinnet är lent och kan gärna vara kvar. Ansa grönsaker.

    2. Potatis: Skala och koka potatis.

    3. Panera: Blanda mjöl med ströbröd och salt på en tallrik. Vänd fisken i mjölet.

    4. Citronsmör: Riv citronskal, pressa juice.
      Smält smör och tillsätt olja, citronskal och citronjuice.

    5. Grönsaker: Ansa och lättkoka grönsaker.

    6. Steka: Hetta upp matfett på medelhög värme i panna och stek fisken på var sida i ca 4 min, tills ytan blivit lätt brun.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Flertalet fiskrätter i denna grupp har tydlig salt smak, men är sällan kraftigt salta. Undantag är t.ex. Stekt salt sill, som är påtagligt salt. De flesta rätterna är inte heller påtagligt kraftfulla (kaloririka), utan snarare "medel", lite över genomsnittet för maträtter.  LÄS MER
Kockens tips!

Laga i ugn = lättare att få allt varmt samtidigt. Stek i het panna 2 min per sida. Lägg fisken på ungsplåt och stek färdigt i ugn på 200 grader i cirka 10 minuter.

Kommentar
Liknande recept
1 voting
Helstekt rödspätta meunière
0 voting
Helstekt duva eller ripa
Om oss