HasselbackspotatisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hasselbackspotatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min( + 15 min )

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 14 styck

      Potatis
    • 100 gram

      Smör
    •  

      Ströbröd
    •  

      Salt
    •  

      Ev. riven ost
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225 grader.
      Skala potatisarna och skär snitt som går igenom halva potatisen. För att få fina snitt i potatisarna så kan man använda en träslev som potatisen får ligga i.
      Skär ca 10-15 snitt på varje potatis.

    2. Lägg potatisarna i en smord ugnsfast form. Smält smöret och pensla på hälften av smöret på potatisarna. Låt dem sedan baka i ugnen i 40 min.

    3. Tag ut potatisarna efter 20 min och pensla på resten av det smälta smöret och strö över ströbröd och salt. Baka i ugnen i ytterligare ca 20 min.

    4. Potatisarna är klara då de har fått en gyllenbrun yta. Strö eventuellt på lite riven ost några minuter innan potatisarna är klara att tas ut från ugnen. Servera gärna hasselbackspotatisen med ett aromsmör.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Hasselbackspotatis är en klassisk rätt som tillagas i ugn. Den passar mycket bra till kötträtter, speciellt till viltrecept. Potatisen uppstog under 1940-talet på restaurangen Hasselbacken(Djurgården) i Stockholm.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gås med hasselbackspotatis
Om oss