Blötlägg spett. Putsa filéer något och dela i bitar. Krydda något med salt och peppar.
Blanda samman jordnötssmör och sweet chili. Lägg i kycklingen. Låt marinera i cirka 10 minuter i rumstemperatur.
Koka ris enligt anvisning på paketet. Sätt ugnen på 225°C.
Ta upp kycklingen. Trä på spett, skaka av överflödig jordnötschili. Vira en baconskiva om. Grilla i ugn 15-20 minuter eller tills de blir klara. Täck eventuellt spetten mot slutet så de inte får för mycket färg.
Servera spetten med ris, chilisås och sallad. Smaklig måltid!
Att tänka på när du väljer passande dryck
Salta fågelrätter är sällan kraftigt salta, men sältan är den utmärkande smaken. Maträtten kan ha saltats vid tillagning eller så är huvudingrediensen salt som t.ex. för konserverad anka (Confit de canard) eller för sprängd (rimmaLÄS MER