Grillad pilgrimsmussla med palsternackscrème och apelsin- och spetskålsallad samt friterad svartrot (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillad pilgrimsmussla med palsternackscrème och apelsin- och spetskålsallad samt friterad svartrot (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 13 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 120 gram

      Palsternacka
    • 0.50 dl

      Vatten
    • 0.50 msk

      Kycklingfond (konc)
    • 0.50 dl

      Vispgrädde
    •  

      Salt & peppar
    • 1 styck

      Apelsin
    • 0.50 huvud

      Spetskål
    •  

      Apelsinvinäger
    • 200 gram

      Svartrot
    •  

      Frityrolja (rapsolja)
    • 4 styck

      Pilgrimsmusslor
    •  

      Olivolja
    •  

      Dill
  • Gör så här:
    1. Skala och grovhacka palsternacka. Koka den i vatten+fond och grädde i cirka 5 minuter tills mjuk. Salta, peppra. Mixa till fin puré med mixerstav.
    2. Filéa apelsin (klyfta och ta av skinnet). Finstrimla spetskål och fukta kålen med apelsinvinäger.
    3. Hetta upp frityrolja till 180°C.
      Skala och hyvla svartroten med potatis­skalare. Fritera till gyllenbrun färg. Lägg över att torka på hushållspapper.
    4. Olja in pilgrimsmusslorna. Salta, peppra.
      Hetta upp grillpanna på hög värme och grilla musslorna ca 1,5 min på var sida.
      Lägg upp och garnera med dill.

KOCK: Rent-a-ChefRent-a-Chef

Uppdragsgivare:www.rentachef.nuwww.rentachef.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Skaldjur förekommer ofta som del av en smakrik rätt, eller så är tillbehören smakrika. Smakrikedomen är ofta stor, salt, surt, sött och kryddigt huller om buller. Så snart många smaker finns representerade i maträtten, blir   LÄS MER
Kockens tips!

Som alternativ till spetskål kan vitkål användas, även om spetskål anses godare. Apelsinvinäger finns sällsynt i handeln. Som alternativ kan man smaksätta en fyllig vitvinsvinäger med apelsinjuice.

Kommentar
Om oss