Gratäng bolognese - gratinerad köttfärspastaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gratäng bolognese - gratinerad köttfärspasta

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 dl

      Rörpasta
    • 400 gram

      Köttfärs (blandfärs)
    • 1 styck

      Lök t.ex. purjolök
    • 400 gram

      Krossade tomater
    •  

      Gratängost
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Koka pasta enligt anvisning på förpackning.

    2. Skala och finhacka/skiva lök.
      Sätt ugnen på 250°C.

    3. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Stek köttfärs tills den fått färg.
      Finfördela med trägaffel e.d.
      Tillsätt löken och låt steka med färsen.

    4. Tillsätt krossade tomater och låt småputtra i 5 min. Smaka av med salt och peppar.

    5. Smöra en ugnssäker form.
      Varva pasta och köttfärsröra i formen.
      Grovriv ost över.
      Gratinera upptill i ugn i cirka 10 minuter.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pasta har neutral smak och är kryddning och tillbehör i övrigt milda har rätten neutral smak. Ofta ingår köttfärs och andra lätt smakrika ingredienser varför gränsen mot smakrik pastarätt är diffus. Risrätter är vanligtvis sma  LÄS MER
Kockens tips!

Använd gärna krossade tomater med chili som finns på burk att köpa i butik.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gratäng bolognese

Gratäng bolognese

25 minEnkelt

0 voting
Gratinerade havskräftor
Om oss